Koncert Hristine Spasić, korepetitor Merita Subašić Šabanović

dvor 1

U dvorcu kralja Nikole večeras sa početkom u 20 sati biće održan koncert mlade umjetnice Hristine Spasić, talentovanog studenta solo pjevanja, stipendiste Bečkog univerziteta, dobitnice brojnih prestižnih nagrada na međunarodnim takmičenjima. Korepetitor je Merita Subašić Šabanović.

Hristina Spasić je rođena u Baru 1994 godine. Osnovno muzičko obrazovanje je stekla i SOMO u Ulcinju. Srednju muzičku školu je započela u Kotoru, nastavila i završila u Sremskoj Mitrovici na odsjeku za solo pjevanje. Student je četvrte godine u Novom Sadu (Srbija) u klasi prof. dr Milice Stojadinovic na odsjeku za solo pjevanje.

Spasić je dobitnik velikog broja specijalnih, prvih i drugih nagrada od kojih su najznačajnije: specijalna nagrada za najperspektivniji vokal na Međunarodnom takmičenju u Rumi (Srbija), Laureat na međunarodnom takmičenju u Moskvi (Rusija), prvo mjesto na međunarodnom takmičenju solo pjevača ,,Lazar Jovanovic" (Beograd), prvo mjesto i specijalna nagrada na festivalu mladih muzičara (Kotor), prvo mjesto na smotri muzičkih talenata Srbije (Sremski Karlovci), prvo mjesto na međunarodnom takmičenju solo pjevača Vera Kovač Vitkai (Novi Sad)...

Već tri godine je dobitnik stipendije iz privatnog fonda operske pjevačice Melanije Bugarinović i ćerke Kaline, kao jedna od najtalentovanijih studenata. Dobitnik je stipendije od strane Bečkog univerziteta za pohađanje 10-o dnevnog masterklasa u radu sa najeminentnijim profesorima Bečkog Univerziteta i poznatim operskim pjevačem Ramonom Vargasom (Španija).

Merita Subašić Šabanović je rođena 1982 god. u Baru. Osnovno muzičko obrazovanje stekla je u SOMO Bar. Srednju muzičku školu završila je u SSOMO Vasa Pavić u klasi prof.Dijane Damjanović.

Muzičku akademiju završila je na Cetinju, sa najvećom ocjenom, u klasi prof. Vladimira Bockarjova. U toku školovanja nastupala je na republičkim i međunarodnim takmičenjima i osvajala prve i druge nagrade. Imala je par zapaženih solistickih koncerata u Baru i Ulcinju. Kao korepetitor nastupala je u Albaniji, Kosovu i Austriji. Trenutno živi i radi u Ulcinju.

B.Dabić

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar