PISMO ČITAOCA: Riječ o plakatima na palmama i kapiji Dvorca

plakatt

Pismo koje smo dobilio od čitaoca koji se potpisao kao Baranin, prenosimo integralno:



Izvinite što vam pišem kao anonimni Baranin, napisao bih ovo vrlo javno ali da ne budem ja zaprška za svaku čorbu ljepše je da se ne zna ko piše, makar da tako izgleda.

Nisam od onih koji kritikuju a ništa ne preduzimaju ali u ovom slučaju ne znam što bih preduzeo pa želim da skrenem pažnju na jednu pojavu.

Svaki dan šetam duž našeg šetališta i svaki dan me u oči ubodu plakati koji su selotejp trakom zalijepljeni na velikoj kapiji dvorca Kralja Nikole. Čestitam Kulturnom centru na "Zimskom Barskom ljetopisu", to je izvanredna stvar i hvala im u ime Barana za to. Ali sa druge strane, mislim da lijepa kapija dvorca, dvorac i sam ljetopis ne zaslužuju da najave budu selotejp trakom zalijepljene na lijepoj kovanoj kapiji. Mislim da je to previše primitivno za naš grad. Svi znamo da i zimi pored kapije dvorca prođu hiljade turista i građana Bara a meni se čini da to stvara jednu ružnu sliku o nama.

Smatram da za Kulturni centar, za Bar ili za naše građane ne bi bilo skupo da se napravi jedna kulturna tabla, ili "kutija" sa staklom gdje bi se postavljala obavještenja a ne da se to radi na kapiji.

Takođe, mnogobrojni Barani primjećuju da nam je svaka palma na šetalištu "okićena" plakatom o crkvenim dešavanjima ili predavinjima velikih islamskih "mislilaca". Mislim da palme nisu panoi za reklamiranje vjerskih zajednica i da im to nije na čast.

Moja namjera nije bila da kritikujem vać samo želja da naš grad bude ljepši i moderniji te da se otrgnemo od primitivizma. Nadam se da će ovo podstaći Barane koji nešto mogu da učine po ovom pitanju i da ćemo svi zajedno doprinjeti ljepšoj slici Bara.

U prilogu su dvije fotografije "Barskog ljetopisa" na kapiji Dvorca a palme nisam želio da fotografišem da ne uvrijedim vjerske zajednice!

Luka Bar unutrašnji baner

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

stara carsija

luka bar

AD Marina Logo

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar