MP trio otvara večeras Zimsku scenu Barskog ljetopisa

MP trio 1

Koncertom MP trija, jednog od vodećih crnogorskih džez sastava večeras u 19 sati u Dvorcu kralja Nikole biće otvorena Zimska scena Barskog ljetopisa.

MP trio čine Miladin Peruničić (gitara), Davor Novak (bas gitara) i Ivan Ivanović (bubnjevi), muzički umjetnici koje su obrazovanje sticali na Muzičkim akademijama u Crnoj Gori i regionu.

Crnogorskoj publici sastav je poznat po originalnom repertoaru koji se kreće od klasičnih džez standarda i obrada kompozicija manuš muzike Đanga Rajnharta, preko modernih fusion džez i bluz kompozicija, do obrada pop i rok hitova.

MP trio spaja moderan džez zvuk sa ritmovima i motivima svjetske i balkanske tradicionalne muzike, ne koketirajući pritom ni sa jednim od ovih pravaca. Njihove izvedbe posebno su atraktivne zahvaljujući konceptu improvizacije, inače svojstvenom suštini džez stvaralaštva.

Muzički program Zimske scene sastojaće se od sedam koncerata klasične, ali i džez muzike.

“Jubilarni Ljetopis pokazao je da publici prija izvjesna žanrovska dinamika, pa u toku Zimske scene to želimo da postignemo upravo kombinacijom klasičnih i džez koncerata”, saopštili su iz direkcije Festivala.

Kako je ranije najavljeno, projekat Zimske scene naslovljen „Četvrtkom u Dvorcu“, biće realizovan do 8. juna. Organizacioni tim za taj period pripremio je program koji obuhvata koncerte, teatar za odrasle, književne večeri, dječje predstave i izložbe.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar