Koncert pijaniste Vladimira Domazetovića završni koncert Barskog ljetopisa

Vladimir Domazetovic

Završni koncert 30. jubilarnog Barskog ljetopisa biće koncert barskog pijaniste, ujedno i selektora muzičkog programa Festivala, Vladimira Domazetovića.

On će nastupiti u sali Dvorca kralja Nikole u utorak, 15. avgusta kada će izvesti djela kompozitora koji čine sam vrh klasičnog muzičkog stvaralaštva, kao što su: Betoven, Šopen, Šuman, Rahmanjinov, Šuman. Početak koncerta zakazan je za 22h.

Vladimir Domazetović je rođen u Baru 1976. godine. Po sticanju osnovnog muzičkog obrazovanja, školovanje je nastavio u klasi profesora Slave Gabrijelova kod kojeg je, prema sopstvenim riječima, stekao najznačajnija iskustva i znanja o klavirskoj interpretaciji. U šesnaestoj godini, kao najmlađi student Univerziteta Crne Gore, upisao se na Muzičku akademiju u Titogradu. Studirao je i magistrirao na cetinjskoj Muzičkoj akademiji u klasi profesora V. Bočkarjova, dok je specijalističke studije završio u Parizu na Visokoj školi Alfred Cortot u klasi profesora Marijana Ribickog, gdje je stekao diplomu pijaniste - izvođača. Laureat je brojnih republičkih i saveznih takmičenja bivše Jugoslavije. Pobjednik je Prvog međunarodnog pijanističkog takmičenja u Novom Sadu (1992), čime je, kao šesnaestogodišnjak, ušao u krug najuspješnijih mladih pijanista bivše SFRJ. Dobio je i drugu nagradu na Međunarodnom takmičenju u Rimu (1993), a bio je i finalista uglednog pijanističkog takmičenja u Senigaliji (1994). Nastupao je više puta na festivalima Barski ljetopis, Grad teatar – Budva, Espressivo, Dani muzike, Montenegro Music Festival, Nomus, Nimus i mnogim drugim.

Vladimir Domazetović je ostvario zapažene nastupe širom Evrope i snimao za više televizijskih i radio stanica. Nastupao je više puta u prestižnoj pariškoj dvorani Alfred Cortot, kao i u Poljskoj ambasadi i Jugoslovenskom kulturnom centru. Održao je više koncerata u okviru Nacionalne koncertne sezone u Srbiji 2008. godine. Ostvario je zapažene nastupe sa eminentnim orkestrima kao što su: Simfonijski orkestar RTVCG, Beogradska filharmonija, orkestar Virtuosi di Praga i italijanski orkestar Mitteleuropa. Pored solističkih nastupa ostvario je i niz uspješnih koncerata interpretirajući kamernu muziku kao član klavirskog trija sa V. Klenkovskim (klarinet) i K. Stanković (violončelo). Pohađao je seminare poznatih klavirskih pedagoga kao što su: Vladimir Viardo, Konstantin Bozino, Žan Fasina i Žak Ruvije.

Za ostvarene rezultate na polju umjetnosti dobio je visoka društvena priznanja koja su mu uručili: Centar za savremenu umjetnost Podgorica, Skupština opštine Bar i Crnogorska akademija nauka i umjetnosti (CANU). Vladimir Domazetović je angažovan kao selektor muzičkog dijela programa festivala Barski ljetopis. Docent je na Muzičkoj akademiji na Cetinju.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar