Predstava "Lolita" na sceni Barskog ljetopisa

lolitta

Teatar Madlenianum iz Beograda biće gost Večernje scene Barskog ljetopisa u četvrtak, 03. avgusta, kada će na pozornici u Starom Baru biti igrana njihova predstava „Lolita“ u režiji Jovane Tomić.

U komadu igraju: Bojan Žirović, Ana Mandić, Peđa Marjanović i Irma Milović Predstava počinje u 21:30h, a karte za nju, kao i za sve ostale predstave Ljetopisa su u prodaji na biletarnicama u Starom Baru i Domu kulture u terminima od 10h-12h i 17h-21h.

“Roman Polanski, francusko-poljski reditelj, scenarista, producent i glumac, izjavio je, u jeku optužbi za odnos sa maloletnicom, da je shvatio dimenzije neprilike u kojoj se našao onog trenutka kada je uočio koliko mu svi, potajno, zavide. S tim u vezi, Lolita, kao jedan od najkontroverznijih romana 20.veka, važan je baš u ovom trenutku kada se često svuda oko nas čuju reči kao što su „prave vrednosti”, „moralna načela”, a sve u cilju „svetlije budućnosti za buduće naraštaje”.

Licemerje i konzervativizam sredine uslovljavaju odnos dvanestogodišnjakinje Dolores Hejz i Hamberta Hamberta, gde Nabokov, kroz ispovest glavnog junaka, zapravo priča priču o strasti i neuzvraćenoj ljubavi. Rad na predstavi Lolita svakako je veliki izazov i veliki rizik, ali zahvaljujući, pre svega, sjajnoj glumačkoj podeli, uspeli smo da izbegnemo klišee pop kulture gde je roman često podvođen pod laku pornografiju, a Lolita predstavljena kao promiskuitetno dete; umesto toga, ovom predstavom želeli smo da postavimo pitanje da li je danas termin – nedolično – postao zapravo sinonim za – neuobičajeno – u kontekstu osude sredine naspram pojedinca i njegovih akcija“, kazala je rediteljka Jovana Tomić o predstavi.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar