Darja

U Dvorcu kralja Nikole u utorak od 22 sata solistički koncert imaće naša bivša sugrađanka pijanistkinja Darja Samofalova.

Darja Samofalova je rođena je 22. maja 1994. godine u Beogradu. Muzikom je počela da se bavi od svoje šeste godine, kada je upisana u ŠOMO „Petar II Petrović Njegoš“ u Baru, u klasi mr Maje Basarab. 2007.je upisala Srednju muzičku školu za talente„Andre Navarra“ u Podgorici.

Na međunarodnom takmičenju mladih pijanista “Citta di Barletta” u Italiji, u maju 2009. godine, osvaja apsolutnu nagradu i specijalni priznanje za najboljeg pijanistu zemalja istočne Evrope. Upisuje Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu, kao student klavirskog odsjeka, u klasi prof. Ninoslava Živkovića, zatim u klasi prof. Nataše Mitrović.

Održala je mnoge solističke koncerte u Crnoj Gori i Srbiji. 2013. osvaja specijalnu nagradu na XVIII takmičenju kamerne muzike Srbije u Lazarevcu, u klavirskom duu sa koleginicom Marijom Vasić. 2014. god. završava osnovne akademske studije i upisuje master studije na Fakultetu muzičke umjetnosti u Beogradu. Dobitnica je nagrade fonda Slobodanka Milošević- Savić, za najboljeg studenta četvrte godine i za najbolji postignut uspjeh iz glavnog predmeta u akademskoj 2013/14. godini.

Na koncertu u Dvorcu kralja Nikole sviraće djela L. van Beethoven: Waldstein sonata op. 53 no. 21, C- dur, F. Mendelssohn: Rondo capriccioso op. 14, M. Ravel: Jeux d’eau (Igra vode) i F. Chopin: balada no. 1, op. 23, u g-molu

Posljednje vijesti

Thumbnail Na veoma frekfentnoj raskrsnici kod supermarketa Voli u Baru došlo je do istakanja nafte iz...
Više u kategorijama: Info  

ViM BANER

Jedro 320x250

Alter Modus

AD Marina Logo

baneb reklama

JPMD 320

Luka Bar unutrašnji baner

regionalni vodovod novi

baneb jedro

caffee pizzeria garden

TO BAR

ave tours 1

Klime Baković

djokic

baner Adria

Logo MPF

tobar