Darja

U Dvorcu kralja Nikole u utorak od 22 sata solistički koncert imaće naša bivša sugrađanka pijanistkinja Darja Samofalova.

Darja Samofalova je rođena je 22. maja 1994. godine u Beogradu. Muzikom je počela da se bavi od svoje šeste godine, kada je upisana u ŠOMO „Petar II Petrović Njegoš“ u Baru, u klasi mr Maje Basarab. 2007.je upisala Srednju muzičku školu za talente„Andre Navarra“ u Podgorici.

Na međunarodnom takmičenju mladih pijanista “Citta di Barletta” u Italiji, u maju 2009. godine, osvaja apsolutnu nagradu i specijalni priznanje za najboljeg pijanistu zemalja istočne Evrope. Upisuje Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu, kao student klavirskog odsjeka, u klasi prof. Ninoslava Živkovića, zatim u klasi prof. Nataše Mitrović.

Održala je mnoge solističke koncerte u Crnoj Gori i Srbiji. 2013. osvaja specijalnu nagradu na XVIII takmičenju kamerne muzike Srbije u Lazarevcu, u klavirskom duu sa koleginicom Marijom Vasić. 2014. god. završava osnovne akademske studije i upisuje master studije na Fakultetu muzičke umjetnosti u Beogradu. Dobitnica je nagrade fonda Slobodanka Milošević- Savić, za najboljeg studenta četvrte godine i za najbolji postignut uspjeh iz glavnog predmeta u akademskoj 2013/14. godini.

Na koncertu u Dvorcu kralja Nikole sviraće djela L. van Beethoven: Waldstein sonata op. 53 no. 21, C- dur, F. Mendelssohn: Rondo capriccioso op. 14, M. Ravel: Jeux d’eau (Igra vode) i F. Chopin: balada no. 1, op. 23, u g-molu

Posljednje vijesti

Thumbnail U Domu zdravlja Bar u toku je niz aktivnosti koje nakon rješavanja infrastrukturnih problema,...
Više u kategorijama: Info  More  Obale  

porez bar me

Jedro 320x250

rel ton

AD Marina Logo

vodovod bar

baneb reklama

JPMD 320

komunalno

Luka Bar unutrašnji baner

regionalni vodovod novi

rvcg

baneb jedro

TO BAR

ave tours 1

Klime Baković

djokic

baner Adria

Logo MPF

tobar