Završen i drugi Art Weekend u Starom gradu

st brr

Na drugom „Art weekend-u“ u organizaciji „Kreativnog Hub-a“ u Starom gradu, svoje radove predstavili su akademski slikar Dalibor Dado Ćetković i slobodni umjetnik Džulijan Ilić.

dad 4

U „Palati 85“ akademski slikar Dalibor Dado Ćetković obratio se prisutnima:

„Posljednjim ciklusom mojih slika pozivam sve prisutne da potraže opipljivi sadržaj unutar izloženih djela, da osjete djelo.

dad 2

Akcenat je na tome, da se slika doživi u pokretu kako se kreće, koja nas vodi horizontalnim trakama i bajkerskim pojasevima ka našem poznatom, vidljivom svijetu. Ovom prilikom, na ovom nestvarnom mjestu za umjetničke događaje, u Starom gradu Baru, izdvajam fragmente spoznajnih i životnih oscilacija kao i igru njihovih relacija.

dad 9

Želim da se u tišini čuje muzika, razni tonovi, zvukovi prirode i glasovi univerzuma, šapati prošlosti i budućnosti. Da se osjeti puls jednog vremena, koje jeste i onoga koje će biti.

Posebno mi je drago što ovaj lijepi trenutak mogu da podijelim sa kolegom i prijateljem Džulijanom Ilićem, koji je za ovu priliku pripremio veoma zanimljive radove napravljene od prirodnih materijala“, kazao je Ćetković.

Džulijan Ilić

Slobodni umjetnik Džulijan Ilić izrađuje unikatni nakit, lampe, muzičke instrumente, kao i komade namještaja i druge predmete koji su u fokusu primijenjene umjetnosti.

lammpe

Za izradu dekorativnih predmeta koristi razne materijale iz prirode, pretežno afričke tikve, koje sam uzgaja, suši, obrađuje...kao i korijenje i komade drveta sa mora i obala.

musika

Umjetnici na otvaranju „Art weekend-a“ iznenadili su prisutne  muzičkim performansom. Dado je pokazao svoje umijeće na gitari, a Džulijan na perkusijama.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

stara carsija

luka bar

AD Marina Logo

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar