Bar: Proširen sastav Multisektorskog foruma “Bar za Bar”

multisektor

U forumu više od 30 učesnka...

Na Javni poziv Opštine Bar za učešće u radu Multisektorskog foruma “Bar za Bar”, pristiglo je 17 novih prijava. Uz ranije članove koji dolaze iz civilnog sektora, kao i predstavnike organa lokalne uprave, ovo tijelo sada broji više od 30 učesnika spremnih da sarađaju u pravcu prepoznavanja lokalnih prioriteta, kreiranja javnih politika i postizanja dobre uprave.

Sastanak Multisektorskog foruma, koji je održan u zgradi Opštine Bar, bio je prilika za sve učesnike da predstave svoja dosadašnja djelovanja u odnosu na sektor iz kojeg dolaze, kao i očekivanja i buduća nastojanja u zagovaranju javnog interesa u lokalnoj zajednici.

Potpredsjednica Opštine, Tanja Spičanović, koja koordinira radom Multisektorskog foruma, upoznala je prisutne sa rezultatima istraživanja koje je sprovela Aktivna zona i istraživačka agencija “Damar” po kojima je Opština Bar druga najbolje rangirana lokalna samouprava u okviru Indeksa otvorenosti i transparentnosti. Ona je istakla da ovi rezultati predstavljaju satisfakciju za dalji rad i iskazala očekivanje da će Opština Bar ostati u samom vrhu u pogledu dostupnosti informacija i dokumenata od javnog značaja.

Svrha ovog tima je unapređenje sistema direktnih konsultacija sa građanima tokom procesa donošenja politika.

Muktisektorski forum “Bar za Bar” je prilika da se građani kroz lični aktivizam uvjere što javne politike zapravo znače, koliko je taj proces složen, a neophodan za svaku zajednicu i koliko su mu potrebni ljudi od struke i integriteta.

Opština Bar se zahvaljuje svim učesnicima na angažovanju i konstruktivnom doprinosu, te potvrđuje svoju posvećenost jačanju partnerstva sa civilnim društvom i unapređenju participativnog procesa i vrijednosti otvorene uprave, saopšteno je iz Opštine.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar